Женският отбор на "Левски Волей" започна с чиста победа участието си в турнира за Купата на България, който се провежда от днес в пловдивската зала "Олимпиада". В среща от Група "Б" "сините" се наложиха над Феникс 09 (Шумен) с 3:0 гейма (25:18, 25:14, 25:14).

Феникс изненада "Левски" в началото на първия гейм, когато със серия от 6 безответни точки, подпомогната от успешни блокади на Ваня Върбанова, поведе с 6:2. "Сините" започнаха постепенно да топят аванса на шуменки и също демонстрираха добра игра на блокада, която им помогна да изравнят при 10:10 и да започнат да трупат аванс до крайното 25:18, оформено с мощна атака от краче на Нася Димитрова.

Софиянки установиха контрол над играта още в началото на втората част. При серия от сервиси на Гергана Петрова те поведоха със 7:2 и оттук до края на гейма не изпуснаха инициативата, пише bgvolleyball. Нася Димитрова също направи серия от сервиси, които доведоха резултата от 15:9 до 20:9, а страхотна контра на Виктория Григорова затвори гейма при 25:14.

Третата част не беше много по-различна. "Левски" доминираше, поведе с 8:4 на първото техническо прекъсване, а след като Феникс се опита да остане в играта, връщайки 2 точки, няколко поредни начални удара на Нася Димитрова направиха резултата 13:6, с което попариха надеждите на шуменки да търсят поне почетен гейм. Подобно на първата част, избраната за Волейболистка на декември в анкетата на BGvolleyball.com и Пресклуб "България" Нася Димитрова заби остро от краче за 25:14 и донесе победата на "Левски".