Волейболистките на Казанлък Волей изиграха силен мач срещу Славия в София от 15-ия кръг на Националната волейболна лига при жените. С резултатна и мощна игра в столичната зала „Панайот Пондалов“ „розите“ отнесоха с 3:0 „белите“ за по-малко повече от час игра.

Казанлъчанки стигнаха сравинтелно лесно до победата в този мач след 25:20, 25:18 и 25:14 гейма в отделните части.

Мачът протече изцяло под диктовката на момичетата на треньора Петър Дочев, като гостенките от Казанлък показаха много настроение и желание за игра с ефектни изпълнения. Победата на волейболистките на Казанлък Волей ги остави на четвърто място във врементото класиране със 7 победи и 7 загуби и актив от 21 точки. Славия е пети с 2 победи и 13 загуби и скромните 6 точки.

В следващия кръг „розите“ ще гостуват на Марица в Пловдив. Мачът ще се играе този петък, 6 февруари, от 17:30 часа в спортната зала на Пловдивски университет “Паисий Хилендарски“.

Както е известно, визитата на волейболистките на Казанлък Волей под тепетата на местния Марица бе изтеглена с ден по-рано. Мачът е от 16-ия кръг на Националната волейболна лига при жените и вместо в събота, ще се играе в петък, като промяната бе направена след взаимно съгласие на шефовете на двата клуба и разрешение на ръководството на Националната волейболна лига.