Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Феновете на българския волейбол продължават войната си с президента на федерацията Данчо Лазаров. Определяната от инженера като "шепа негодници" група изпрати до БЛИЦ копие на писмо, което е адресирано и до президента на Световната волейболна федерация Цзичжун Вей. С него феновете го молят да се намеси и да помогне за отстраняването на Лазаров от ръководството на родната федерация.

Пълният текст на писмото до Цзичжун Вей:


"Целта на това писмо е да изрази нашата загриженост относно последните действия на Българската волейболна федерация, които показват очевидно незачитане и презрение на интересите на играта волейбол и нейните фенове в България.

След като бе уволнен старши треньор на България Радостин Стойчев, обществеността и медиите в България станахме свидетели на безпрецедентно "спортно" поведение от страна на управляващите федерацията.

Решението на УС да изхвърли Радостин Стойчев доведе до сериозно нарушаване на процеса на подготовка на българския национален отбор. В допълнение, Матей Казийски, който е ключов играч на отбора, отказа да играе, което е пряк резултат от действията на федерацията.

untitled1.jpg

Феновете на отбора, недоволни от действията на Федерацията, издадоха петиция, която събра 13 285 онлайн подписа, и 8 020 подписа на хартия, с искане за оставката на цялото ръководство на БФ Волейбол.

Ние организираме множество протести със същата цел, което бе посрещнато с думи на презрение и обида от федерацията. Данчо Лазаров, президент на БФВ заяви: "Не ми пука за протестиращите. Нека оставят залата празна за Световната лига, ако искат ".

Той също така използва множество обидни имена към нас. Затова ние смятаме, че единственото правилно действие е той да напусне волейболната федерация.

Социалното недоволство към думите и действията на Лазаров и федерацията за начина на управление, доведе до това парламентарна комисия да започне разследване за евентуални нарушения на Закона на спорта, включително и нарушения на спортната етика.

untitled2.jpg

В допълнение, Министерството на финансите на България разследват в момента финансовите отчети на федерацията. След проверката на финансите на БФ Волейбол основния спонсор на отбора се оттегли, последван от още 6 спонсора. Те се оттеглиха позовавайки се на "шокиращи" несъответствия и обезпокоителна "липса на прозрачност" в документите. Друга основна причина за оттеглянето е загрижеността им за имиджа на компаниите.

Нито нашите протести, нито на намесата на държавата и бизнеса не успя да принуди федерацията да смени ръководството си и да промени начина си на работа.

Като доказателства за посочените факти Ви пращаме линкове:
1. Една статия, публикувана от Volleywood:
http://www.volleywood.net/volleyball-related-news/volleyball-newseurope/drama-in-bulgaria/

2. Линк към онлайн петицията с искане за оставката наУС на федерацията:
http://www.peticiq.com/signatures/down_bfv/

Всичко, казано по-горе, ни кара да вярваме, че действията на Българската волейболна федерация са в пряк конфликт с целите на FIVB за развитие, които са посочени в Програмата за сътрудничество на волейбола.

untitled3.jpg

Ние вярваме, че Българска федерация по волейбол не е в състояние да създаде условия за разкриване на потенциала на националния отбор във финалите на Световната лига и Олимпийските игри.

Вярваме, че с поведението си, Българската федерация по волейбол не може да мотивира децата и младите хора да се интересуват от волейбол. Силно се надяваме, че ще предприемете действия и ще покажете своята неангажираност от дейността на управителния съвет на БФВ.

Ние вярваме, че ще докажете, че целите на FIVB са най-високите стандарти, както на полето, така и извън него. Вярваме, че работите за увеличаване на популярността на волейбола чрез красотата и чистотата на играта.

Ние, които сме (все още) фенове на великата игра на волейбол, изразяваме предварително нашата загриженост, че Вие, лично, като гост на игрите от Световната лига в България, може да изтълкувате погрешно поведението и действията ни. Нито едно от нашите действия няма да бъде насочено към Вас или към организацията, която ръководите

Инженерът, както той настоява да го наричат, Данчо Лазаров, обаче ще продължи да бъде целта на нашите протести, докато той опетнява името на българския волейбол.

Благодаря Ви за отделеното време и внимание.

С уважение,
Моника Митева"