Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Радостин Стойчев призна, че играчите му са отстъпвали на германците във всички елементи на играта. България загуби от Германия с 1:3 гейма в полуфинал от олимпийския квалификационен турнири в София и пропусна шанс за директна квота за Олимпиадата в Лондон.

„Изпуснахме нашите възможности в третия гейм, когато след една серия на Матей бяхме с 2 точки напред. След това при началния удар на Грозер не успяхме пет пъти подред да завъртим, въпреки че имахме три добри възможности с добро посещане, но той има много добър начален удар. Това бе единствения отрязък от мача, в който имахме шанса да го спечелим, ако бяхме затворили третия гейм. В четвъртия на практика не можахме дори да започнем да играем. Имаше само един отбор на терена – Германия и ние им отстъпвахме във всички компоненти на играта”, сподели след мача селекционерът.

„Сложих Николай Пенчев в основния състав още в първия гейм, защото германците биеха много силен начален удар и включването му бе с цел да осигури на Георги Братоев малко по-добро посрещане, тъй като иначе щеше да ни е още по-трудно. Това се оправда до третия гейм. Пак повтарям не можахме да си оползотворим шансовете. Не можахме да работим добре на блок, но не защото ни изненадаха по накакъв начин, а чисто технически не успяхме да се справим. Това са неща които са свързани. Като не върви добре атаката, момчетата са затормозени, не можаха да блокират добре. Като цяло проблемът не бе само в блока имахме проблеми във всички компоненти на цялата игра. Матей явно беше много разочарован от факта, че не успяхме да затворим третия гейм, в който той направи всичко възможно и просто психически не издържа, а след това настъпи срив в играта му”, допълни Стойчев.