Селекционерът на националния отбор по волейбол Радостин Стойчев даде пресконференция преди срещите с Япония от поетия кръг на Световната лига. Двата мача са през уикенда (25 и 26 юни) във Варна. Младият треньор сподели, че в последните срещи са изчистени част от грешките, но е категоричен, че проблемите на Матей Казийски и Владимир Николов се отказват негативно на тима.

"Съумяхме да изчистим играта си от някои леки грешки и вече знаем как да решаваме определени ситуации без да даваме точки на противника. За оптимално представяне на отбора обаче може да се говори едва след месеци, когато в Матей и Владо се включат пълноценно в работата на отбора", сподели Стойчев.

Той разясни ситуацията с травмите на Николов, Виктор Йосифов, Валентин Братоев и Боян Йорданов: "Днес Владо Николов ще опита да тренира пълноценно със специалните стелки, които му направихме в Италия. Целта им е да намалят натоварването върху контузената част на крака му. Виктор Йосифов тренира на пълни обороти, въпреки че все още има оток на глезена. Категорично извън състава остават Валентин Братоев и Боян Йорданов. Матей Казийски все още не тренира на пълни обороти, тъй като контузията в гърба продължава да му създава проблеми."

Мачовете с Япония трябваше да се проведат в Токио, но природните бедствия в страната през март принудиха федерацията им да се съгласи да домакинства в залите на съперниците си. Поради тази причина ще играем третия и четвъртия си двубой със “самураите” във Варна. В началото на месеца момчетата на Стойчев записаха две победи над този съперник – 3:0 и 3:1 гейма.

"Не трябва да се заблуждаваме, че в предстоящите две срещи срещу Япония ще ни бъде по-лесно, защото вече сме ги победили два пъти. Напротив те са подобрили играта си и ние ще подходим максимално концентрирано”, каза накрая селекционерът.