Въпреки че България спечели без загубен гейм Група “A” от олимпийската квалификация в „Арена Армеец София”, селекционерът на българския национален отбор по волейбол Радостин Стойчев очаква труден полуфинал срещу Германия утре вечер от 20:45 часа.

„С оглед затрудненията, които имахме от контузии и малкото време за подготовка съм доволен от всички. Трябва обаче да отбележим, че полуфиналът и финалът ще бъдат много по-различни. Не се заблуждавайте, защото в такива мачове волейболът е много по-различен от този до момента”, каза Стойчев пред микрофона на БНТ веднага след успеха над Испания с 3:0 гейма.

„Утрешният мач с Германия ще е нещо съвсем различно – те не са силни само на начален удар, а и на посрещане. Италия пък е отборът с най-добър сервиз в света и ще ни бъде много трудно при евентуален финал срещу тях. Сега обаче мислим само за полуфинала”, допълни селекционерът.

По отношение евентуалното участие в предстоящите мачове на контузения разпределител Андрей Жеков Стойчев каза, че плеймейкърът се възстановява с всеки изминал ден. "Той има огромно желание да помогне на момчетата и аз ще го уважа", завърши специалистът.