Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Селекционерът на националния отбор по волейбол Радостин Стойчев е пред уволнение, след като не успя да изведе тима до класиране за олимпийските игри в квалификацията в “Арена Армеец” в София. Както е известно, снощи българите загубиха с 1:3 от Германия на полуфинала.
 
Веднага след мача е имало спешна едночасова среща на ръководството на волейболната федерация и е била обсъждана смяната на Стойчев. Упрателният съвет е решил, че първо трябва да бъдат изслушани треньорът и играчите. Очаква се това да стане по-късно днес и след това да има окончателно решение за бъдещето на Радостин Стойчев като национален селекционер.
 
“Твърде малък е шансът Радостин Стойчев да води България на допълнителната олимпийска квалификация. Ръководството на федерацията е много огорчено. Стойчев е човекът, който сгреши в мача с Германия”, заяви членът на УС на БФВ Любо Ганев след срещата с немците.
 
“В неделя ще излезем с решение и становище, но трябва да има промени. Радо Стойчев не успя да мотивира тези момчета. Начело трябва да бъде човек, който не само добре познава играчите, но и ги мотивира. Един такъв е Силвано Пранди. Още не е разговаряно с него, но защо той да не се върне като треньор“, заяви Любо Ганев.
 
“Целият Управителен съвет говорихме след мача затова как протече самата среща. Крайни решения не сме вземали. В неделя отново ще имаме заседание, където да се обсъдят и вече да се взимат окончателни решения. Искаме все пак да чуем и отбора. Може да има някаква вътрешна причина, а не такава от игрището, които ние не знаем. Това е причината да не сме взели крайни решения”, заяви вицепрезидентът на Федерацията Ивайло Константинов.
 
“Аз също имам въпроси към Стойчев, които искам да му задам. При всички положения загубата не е приятна, а също така има и някои нелогични действия от страна на отбора и треньорското ръководство. Затова ще имаме ново заседание. Имам въпроси от спортно технически характер - по кое време бяха почивките, защо в определени моменти отделни играчи бяха сменени и след това не бяха върнати в игра. Ще продължим диалога. Надявам се да има логични обяснения и да не се стига до крайни решения”, допълни Константинов.
 
Ако Радостин Стойчев бъде уволнен, най-вероятно на неговото място ще бъде върнат Силвано Пранди, който е в България заради треньорски семинар. Други от спряганите варианти са Пламен Константинов или Мартин Стоев. Наставникът на “Левски Волей” Георги Петров също е вариант за национален селекционер.