Днес, 2 май 2012 г., се състоя заседание на Управителния съвет на Българска Федерация Волейбол, на което бяха обсъдени въпроси, касаещи предстоящата Олимпийска Квалификация в София от 8-ми до 13-ти май, както и цялостната организация на турнира. Ето и някои основни моменти от проведеното днес работно заседание:

От 9 до 12 май 2012 г. БФВ и НСА организират съвместно обучение на треньори, които работят с подрастващи. Водещ на обученията ще бъде Силвано Пранди. Обучението, в което ще вземат участие над 40 български треньори, ще бъде проведено в НСА, които предоставят за целта и волейболната зала на Академията.

От 11 до 13 май 2012 г. БФВ съвместно с CEV организират международен семинар за волейболни съдии. Под ръководството на Председателя на съдийската комисия на CEV г-н Ян Рек, в семинара ще се включат 58 души, като освен международни волейболни съдии, участие ще вземат и председатели на съдийски комисии на национални федерации. Организацията на този семинар е потвърждение на доверието и оценката, които дава CEV на работата на БФВ в тази област.

На заседанието на УС на БФВ бе поканен и старши треньорът на националния отбор (мъже) Радостин Стойчев. Членовете на УС се запознаха със състоянието на отбора и подготовката за предстоящия квалификационен турнир. Още веднъж бе потвърдено желанието, амбицията и реалната възможност на мъжкия национален отбор за завоюва олимпийска квота пред родна публика. По време на срещата бе подчертано, че БФВ са създали оптимални условия за постигане на успех – от осигуряването на домакинството на този турнир, до всички спортно технически условия за подготовка. Остава само отборът и треньорският щаб да постигнат резултата, за който всички се надяваме и вярваме, а именно класиране на Игрите в Лондон 2012.