Селекционерът на националния отбор по волейбол Радостин Стойчев обяви състава за Европейското в Австрия и Чехия между 10 и 18 септември. На пресконференция той уточни защо тимът ще замине да се готви във Варна, а няма да ползва новата зала “Арена Армеец София”.

“Честно казано единствената причина да не останем да тренираме тук в новата зала е, че не можем да си го позволим. Много скъпо е да тренираме в нея. Във Варна ни дават залата безплатно за целия подготвителен период", заяви Стойчев.

Националите ще тренират в Двореца на културата и спорта до 10 август, а ден по-късно се връщат в София за контролните срещи с Чехия и Франция.

"Не знам колко е реално да стигнем до финал на европейското първенство, но ако го направим, определено ще съм задоволен. На Световната лига можехме да постигнем повече, ако бяхме спечелили няколко решаващи точки в мача с Полша. Трябва да се научим да печелим тези важни точки, за да постигаме успехи”, добави селекционерът.

Националите вече имат още една машина за начален удар, а Стойчев разкри, че трима скаути ще работят по разузнаването на съперниците ни на Европейското първенство.