Волейболният вицешампион на Италия Итас Диатек (Тренто) направи първия си трансфер за това лято. Треньорът Радостин Стойчев ще може да разчита на разпределителя Джакомо Синтини, който подписа 2-годишен договор с клуба.

Синтини, който е бивш италиански национал, ще поднови кариерата си след повече от година пауза. Разпределителят беше диагностициран с рак на лимфните възли, но успя да пребори тежкото онкологично заболяване, като дори тренира известно време с националния отбор на "Скуадра адзура". Джак, както е известен играчът, ще замени напусналия поляк Лукаш Жигадло. В същото време с привличането на Синтини бе сложен край на слуховете, че за трансфер в Тренто е спряган Георги Братоев, който в момента е титулярен разпределител на България заради контузията на Андрей Жеков.

"Само преди 11 месеца аз и семейството ми живяхме в истински кошмар, но сега е прекрасно да оставя преживяното в миналото и да играя в отбора, който считам за наистина най-добрия клуб в света", коментира 33-годишният Синтини.