Селекционерът на националния отбор по волейбол Радостин Стойчев остава на поста си. Това обяви самият той след 4-часово заседание на Управителния съвет на федерацията. Още по обед президентът инж. Данчо Лазаров обяви, че Стойчев няма да бъде сменян, но забавянето на дебатите породи спекулации, че треньорът може да поиска да си тръгне.

Насрочената за 15,30 часа пресконференция започна почти два часа по-късно. Първите думи на Стойчев след извинението заради забавянето бяха: “Оставам треньор на националния отбор. Ако от федерацията ми бяха поискали оставката, щях да си я подам. Постът, който заемам означава отговорност и бях готов да я поема. В щаба ми няма да има промени”.

След заседанието Стойчев и Лазаров посетиха кабинета на министъра на спорта Свилен Нейков, който изчака търпеливо края на заседанието. ”Никога не съм имал конфликт с министър Нейков. В разговора ни бе засегнато желанието на правителството да помогне на волейбола, към който са насочени сериозни надежди за класиране на Олимпиадата. Той попита с какво може да бъде полезен и аз му отговорих в шеговит тон”, добави треньорът.

“Не мога да дам обещание, че ще класирам отбора на Олимпиадата. Много искам да го дам, но не мога. Програмата ни ще бъде много натоварена, ще имаме само две седмици за подготовка и започва квалификационния турнир, който за щастие е в България. Г-н Лазаров правилно отбеляза, че това ще бъде едно европейско първенство без един от фаворитите – Русия”, уточни Стойчев.

За отношенията си с капитана на тима Владимир Николов той добави: “Нямам проблем с Владо. Ако има неразбирателство между нас, той нямаше да е в отбора”.