Селекционерът на България Радостин Стойчев заяви, че победата над Германия трябва да ни даде увереност, че можем да се класираме за Олимпиадата. Волейболистите ни спечелиха с 3:1 гейма над домакините в двубой от световната лига във Франкфурт.

"Много съм доволен от победата срещу съперник като Германия, който според мен е сред Топ 5 в света в момента. Бих предпочел обаче да спечелим срещу Германия на Олимпийската квалификация в София. Надявам се, че тази победа ще върне нашия силен дух и увереност в играта ни и ще ни помогне да се класираме за Олимпиадата в Лондон 2102", заяви Радо Стойчев.

"Много се радвам, че успяхме да постигнем победата в този мач. Отново имаше толкова много български привърженици по трибуните и искахме да им подарим тази победа. Разбира се, тя е важна и за самите нас, но за тях тя е много специална. Отново играхме добре, но според мен ключът към успеха беше отличният ни сервис, на който допуснахме само 6 грешки", каза след мача капитанът на националния ни отбор Владо Николов.