Страхотен интерес предизвика появата на Радостин Стойчев пред зала “Арена Армеец” преди мача на националния ни отбор срещу Германия от Световната лига. Доскорошният ни селекционер раздаде автографи на насъбралите се фенове. Стойчев се подписа на фланелки, знамена, билети, шапки и други артикули, които привържениците му поднасяха. Треньорът на БГ Тренто не отказа нито една снимка на деца и възрастни. След това Радо Стойчев игра волейбол с феновете пред стълбите на залата. В импровизирания мач се включиха всички желаещи, които усетиха от волейболните умения на Стойчев.

“Много ме радва, че хората застават зад мен. Дошъл съм да подкрепям отбора. Спортът е затова, да има приятелства и усмивки. Момчетата се справят много добре. Петима от състезателите обаче останаха тук и временно не играха на мачовете в Португалия и Аржентина. Ще им трябва време, за да влязат в игрови ритъм. Липсата на Андрей също е проблем, не знам какво се случва с него. Надявам се да вземе участие в следващите двубои. Нямам информация, не знам дали някой разполага с такава”, каза Стойчев.

“Не мога да знам кога и каква развръзка ще има, моята позиция е непроменима. Съжалявам, ако съм разочаровал някого. Със сигурност съм можел да направя много неща по-добре, ако говорите от спортно-технически аспект. Не мисля, че съм безгрешен. Ако говорите за позицията, който съм взел срещу федерацията, не се чувствам виновен. Най-лесният начин Лазаров да си тръгне е клубовете да гласуват за друг ръководител. Естествено, че се виждам с Матей, тренираме заедно, защото и той се надява на промяна в ситуацията”, завърши специалистът./БЛИЦ