Селекционерът на националния отбор по волейбол Радостин Стойчев връща Боян Йорданов за изключително важните мачове с Германия в Световната лига. Двубоите са в Бремен на 18 и 19 юни и от тях до голяма степен зависи дали ще успеем да завършим на второ място и да се класираме за финалите на турнира. Както е известно, капитанът Владимир Николов получи контузия срещу Русия и е много вероятно да не играе. Радостин Стойчев също потвърди, че Владо почти сигурно няма да вземе участие в двубоите с немците.

“Беше направен ядрено-магнитен резонанс на Владо. Установено е възпаление и сериозен отток на капсулата и тя също е разтегната, но няма разкъсвания. Към настоящия момент болката му е доста силна, така че малко вероятно е Владо Николов да може да вземе участие в мачовете в събота и неделя. Ще избирам неговият заместник измежду Боян Йорданов и Дани Милушев", заяви Радо Стойчев пред ТВ7.

Супер Бобо, както наричат Боян Йорданов, за първи път ще попадне в състава за тазгодишното издание на Световната лига. В първите 6 мача той неизменно оставаше извън групата. Не е тайна, че талантливият Боян не играе именно заради капитана Владо Николов, тъй като двамата са на един и същи пост. Източници от волейболните среди коментират, че отношението между двамата не е добро от години и именно това е причината Боян да не помирисва място в състава./БЛИЦ