Селекционерът на България Радостин Стойчев беше разочарован след загубата от Полша с 2:3 гейма в първи мач от група “А” на финалите на Световната лига. “Лъвовете” водеха с 2:1 гейма, но допуснаха обрат, а в тайбрека след пет поредни точки и изравняване до 12:12 не успяха да спечелят двубоя.

“Ако гледаме точките, ние сме победили – 105:102. На блок също сме по-добре от поляците. В този мач бяхме по-добри от гледна точка на статистиката, но цифрите не винаги побеждават. Аз говоря винаги за победи, едната точка не е важна, тук се броят победите”, допълни още наставникът.

“Теодор Тодоров влезе с голямо желание, но това му попречи, не успя да се впише в тактиката. Реших да използвам Христо Цветанов, който да освежи нашата игра. Пуснах и Владо Николов, за да дам почивка на някои от играчите. Изпуснахме тактически и технически нещата в началото на четвъртия гейм, тогава играхме неправилно. Казийски не игра неубедително, може би очаква от себе си повече, но не може да се каже, че е играл слабо. Беше му тежко, имаше едно отиграване в петия гейм, с което трябваше да реши ситуацията”, каза още Стойчев.

“След загубата и късния мач ще бъде трудно срещу Аржентина. Ще трябва да си поговорим, за да излязат момчетата и да играят добре. Силните отбори знаят как да излязат от такива положения. За съжаление не сме готови физически, но това е ситуацията, нищо не мога да направя. Авантаж имат тези отбори, които имат по-дълга резервна скамейка и опит. Опитните волейболисти знаят как да пестят сили, а ние все още не го умеем това. Все още не сме зрял отбор, за да спечелим един толкова важен мач”, завърши треньорът./БЛИЦ