Бившият селекционер на българския национален тим по волейбол Радостин Стойчев сподели, че винаги е бил против оттеглянето на Метей Казийски от отбора, но с тази постъпка волейболистът е искал да даде сигнал на някои хора, че нещата не вървят добре.

„Бях против Матей да се отказва от националния отбор. Това бе абсолютното желание на Матей, защото той го обяви пред момчетата, преди да го каже пред всички. Той искаше да даде един сигнал на много хора, че нещата не вървят добре. Матей отстоява решението си. Ако трябва да гледам емоционално през годините, загубата за България е голяма“, коментира Стойчев в интервю за Нова Спорт.

„Някои хора трябва да си зададат въпроса, защо Матей е толкова твърд в решението си. Нашият отбор има винаги какво да показва на Европа и света, а с Матей отборът ще бъде по-силен. Това на Матей е жертва. Това е жертва за него. Който го разглежда по друг начин, просто не е прав. За да демонстрира нещо, трябва да жертваш нещо скъпо и той го показва. След напускането на Матей, България ще изпита трудност да намери негов заместник“, допълни специалистът.