Вицепрезидентът на Българска федерация волейбол Петър Кънев направи в петък дарение на ВК Тунджа (Ямбол), съобщиха за BGvolleyball.com от клуба.

Кънев изгледа част от тренировката на девойките младша възраст, които бяха домакини на регионалното първенство за тази възраст, след което подари 10 топки на отбора. В обръщението си към младите състезателки представителят на федерацията, заяви че много разчита на тяхното старание и всеотдайност.

„Ямбол се очерта в последно време, като един от сериозните клубове в България и вече няколко волейболистки от региона поеха към големите български отбори. Надявам се вие също да реализирате вашия талант и да радвате с изявите си”, каза в залата вицепрезидентът на БФВ.

В заключение Петър Кънев акцентира върху успешната дейност на местния треньор Илия Михайлов, като го поздрави за добрата работа и неуморното му търсене на таланти, и създаването на качествени състезателки в трудното време.

„Радваме се на този жест, защото за нас 10 топки изобщо не са малко и са ни много нужни”, изразиха признание за дарението от ВК Тунджа (Ямбол).