Волейболният Тренто отпадна от Шампионската лига от Динамо (Москва) след “златен гейм”. Срещата беше от плейофи 12 в турнира. За Топ 6 на надпреварата се класират руснаците. В реванша в Италия Тренто спечели с 3:0 гейма (25:19, 25:18, 25:12) и крайният победител беше излъчен след “златен гейм”. Динамо го спечели с 15:12.

“Знаехме, че Златният гейм носи рискове, това си е чиста лотария. В подобни случаи късметът играе голяма роля, а Динамо имаше повече шанс, отколкото ние. Лошото е, че отпадането дойде в мач, в който всичко ни се получаваше. До решителния гейм бяхме по-добри от противника. След това Динамо (Москва) показа по-умна игра. Трябва да се примирим с отпадането”, заяви Стойчев.

Това беше мач №500 в историята на Тренто. В решаващия "златен" гейм Динамо набързо поведе първо с 4:2, а след това със 7:3. Тренто намали до 7:8 след два блока на Рафаел и Хуанторена, но Динамо си върна преднината при 12:9 след няколко силни сервиса. Стойчев взе тайм-аут, но гостите от Москва спокойно спечелиха с 15:12.

Звездата и капитан на Тренто Матей Казийски игра цял мач и завърши с 13 точки. Най-резултатен стана Ян Щокър с 18 точки, а Османи Хуанторена добави 16. За Динамо Павел Круглов реализира също 18 точки./БЛИЦ