Националният ни селекционер Радостин Стойчев е сериозно притеснен преди днешния плейоф с Естония от Евроволей 2011. Мачът е от 16:00 часа, а при успех България ще играе 1/4-финал с Русия. При пристигането си в залата "KV Aрена" в чешкия СПА курорт Карлови Вари Стойчев и волейболистите ни се учидиха как може на рекламните пана около полето да стои банера на Руската волейболна федерация. Оказа се, че именно следващият ни съперник е официален спонсор на Евроволей 2011.

Стойчев изрази мнение, че няма феърплей спрямо нашия отбор. Селекционерът ни сподели, че тренира играчите си всеки път от 8 часа сутринта, което нарушава подготовката.

"Залата има проблем с осветлението. Лампите са поставени по странен начин. Това е хокейна зала. Не е мислено за осветлението на волейболни мачове. Това може да бъде сериозен проблем, нашите противници вече са изиграли 3 мача тук", коментира пред "Гонг" Радостин Стойчев.

"Не можем всеки път да тренираме от 8 часа, защото е рисково за контузии. Съпервайзерът обаче ми каза, че така е по правилник и няма какво да се направи. Не ми се вижда много феърплей ние винаги да тренираме в 8 часа, и то когато бяхме в Прага ни изпратиха да тренираме в една зала, която не отговаряше на никакви изисквания. А и ни дадоха топки, които нямат нищо общо с волейболните", разказа още националният ни селекционер.

На снощната си тренировка волейболистите ни наблегнаха най-вече посрещане и сервис заради странното осветление в зала "KV Aрена".