Петият решителен мач за титлата в Италия противопоставя Итас Диатек Трентино (Тренто) и Копра Елиор (Пиаченца) днес в "Пала Тренто" от 18:00 часа. И двамата треньори - Радостин Стойчев и Лука Монти - имаха седем дни на разположение, за да подготвят най-важния двубой през сезона.

Българският специалист със сигурност има повече опит, що се отнася до финали. Той извежда отбора си в борбата за титлата за шести пореден сезон, като три пъти това се е случвало в един мач и три пъти във финални плейофи.

От другата страна Лука Монти дебютира във финална фаза като старши треньор. Гологлавият специалист обаче също има опит на такова ниво, но в ролята си на асистент на Джан Паоло Монтали и Масимо Даджони в тима на Азистел (Милано) преди финала срещу Сислей (Тревизо) преди 12 години.

"Независимо от отсъствието на Рафаел разполагаме със средствата да спечелим Скудетото. Джак Синтини тренира през цялата година с нашия отбор и винаги го е правил с максимално раздаване. Така че нямам никакви съмнения около неговата работа в този така важен и напрегнат момент. Той е човек, който се е справил с далеч по-трудни моменти и неговия опит във волейбола и живота ще ни послужи днес", ", коментира Радостин Стойчев цитиран от bgvolleyball.

"В Пиаченца преди седмица ни бе трудно да поддържаме ритъма на съперника. През седмицата работихме във фитнеса и гледахме видео анализи, като искаме да се поучим от нашите грешки. Петият мач ще бъде различен от досегашните четири, а ние трябва да останем единни и да играем с отборен дух. Съдбата? Вярвам, разбира се, но мисля, че с труд, концентрация и воля за победа може да й се даде насока", завърши Стойчев.

"Искахме по всякакъв начин да удължим финалната серия и да достигнем до този решителен пети мач. И може би с най-доброто ни представяне досега през сезона успяхме да сторим това. В неделя ни очаква истински V-Day (мачът за титлата през последните три сезона, б.р.). Последният финал няма да е на неутрален терен, а в залата на Трентино, но това няма голямо значение. Досега домакинският фактор повлия на серията, но ние ще се опитаме да променим тази тенденция", закани се треньорът на Копра Лука Монти.