Българският треньор Радостин Стойчев бе представен официално в Тренто след завръщането си след една година в турския Халкбанк (Анкара). Това стана в кметството на италианския град, където преди седмица бе презентиран и Матей Казийски.

"Това е специален ден за мен и съм задължен на клуба, че ме върна у дома, защото Тренто е точно такова място за мен", бяха първите думи на Стойчев пред събралите се фенове и журналисти.

"От днес започваме нов цикъл, който ще има смисъл само ако постигнем отново резултати на високо ниво. От Турция следях всички мачове на отбора през миналия сезон, така че все едно не съм си тръгвал. И в сравнение със състава от миналия сезон, отборът ни ще бъде доста различен, само заради факта, че имаме нов разпределител. Когато сменяш разпределителя, всичко трябва да се изгради отново. Така че трябва да работим доста. Не сме фаворити, но искаме отново да се изкачим нависоко, за да спечелим нещо. Според мен през първите месеци феновете трябва да имат малко търпение към нас. Ще са необходими 2-3 месеца от сезона, за да разберем напълно нашите възможности. След това, от януари ще започне различен сезон, но засега целта ни е да изградим система на игра, за да създадем някои опорни точки за нашите състезатели. Доста от нашите подръжници през тези първи дни на тренировки ми казват да направим отбор, който да умее да забавлява феновете с играта си. Единственият начин да го направим обаче е като печелим. От многобройните млади играчи, които имаме в състава, ще поискам да се отдадат напълно, за да достигнат бързо нивото на по-опитните. Ритъма на тренировките, който искам да въведа, зависи много и от тяхното израстване", каза още Радо Стойчев.

Президентът на отбора Диего Мосна представи Стойчев със снимка в рамка с надпис "Добре дошъл, Радо!", както и със списък на всичките 14 трофеи, които бяха спечелени през предишния период на специалиста в Тренто. "Радостин Стойчев е треньор, който оставя следа благодарение на своя неповторим характер и стил. И сме много щастливи, че той е отново сред нас", каза Мосна.