Нов разкол назрява при волейболните национали след поредното им оставане под чертата на медалите на голямо първенство. Отборът на България затвърди тенденцията да финишира четвърти, завършвайки на въпросното място и на европейското в Полша и Дания. Загубата на полуфинал от Италия с 1:3 гейма и за бронзовите медали срещу Сърбия с 0:3 в Копенхаген незабавно отвори старата рана, наречена "Матей Казийски".

 
Ръководството на федерацията, което бе използвано като мотив от бившия капитан на държавния тим за оттеглянето му преди олимпиадата в Лондон, започва офанзива по връщането на Казийски. Операцията е продиктувана от изричното желание, декларирано веднага след последния мач на нашите в Дания лично от селекционера Камило Плачи. Италианецът доскоро се колебаел по темата, тъй като се страхувал от негативната реакция на някои волейболисти, но след фиаското в двата най-важни двубоя на Евро 2013 бил категоричен, че големи неща можем да постигнем единствено в присъствието на Матей.

"Трябва да го върнем. Трябва да има начин. Трябва да намерим съгласие, да стигнем до примирие", нареждал големият тактик от Апенините, който не мигнал цяла нощ от емоции и от яд, че пак нещо малко не ни е стигнало, за да прескочим сакралното изпитание на полуфиналите.
Част от волейболните национали обаче били твърдо против връщането на Казийски.
ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ – В НАЙ-НОВИЯ БРОЙ НА “ШОУ