Националният отбор на България по волейбол е готов за участие на Европейското първенство, което ще се състои в Полша и Дания от 20 до 29 септември. Днес тимът даде пресконференция, на която се забеляза различие в целите между играчи и ръководство. Вчера Владимир Николов не афишира никакви амбиции, което се потвърди днес и от треньора Камило Плачи, който каза, че иска добра игра и място в четворката. Тези четвърти места обаче зачестиха, а нашите все не успяват да стигнат до нещо повече. Това пък не се харесва на играчите, които са готови за медал.

Капитанът Тодор Алексиев контрира Камило Плачи и отсече, че четвърто място не го задоволява.

"На европейското първенство отиваме за медал, а не за 4-о място. Всички момчета се чувстваме добре физически. Важно е да продължим напред, след изиграването на мачовете от предварителната група. Нищо не ме притеснява преди началото на шампионата. Единственото нещо, което искам е ние да водим играта във всеки един мач, който ще изиграем на този шампионат", заяви Тодор Алексиев.

"Вече се настройваме за първия мач срещу Чехия. Аз лично никога не бих излязъл да играя в мач за умишлена загуба. Рано или късно ще срещнем всички силни отбори, ако сме по-силни ще ги победим, ако не - ще загубим. Смятам, че вече нямаме страх от отбора на Полша. Побеждавали семе доста пъти през последните няколко години. Ако ги срещнем на Евро 2013 излизаме за успех", добави капитанът.

Веднага след пресконференцията националите заминаха с автобус за Турция, където протече последната част от подготовката им за европейското първенство.