Настоящото ръководство на Българската волейболна федерация е нелегитимно, информира БЛИЦ в края на миналата седмица. Въпреки опитите на приближени медии да замажат това, доказателството е прикачено веднага след края на текста.

Публикуваме решение №2128, постановено от Софийския апелативен съд (САС) по дело №2426. То отменя това на Софийски градски съд, с което доказва незаконосъобразното преизбиране на Данчо Лазаров за президент на БФВолейбол и увеличаването на членовете на Управителния съвет. Очаква се становището на Върховния касационен съд (ВКС) след подадена от родната централа жалба срещу това на САС.

Председател на публичното заседание на Апелативния съд, Търговско отделение, Шести състав, е Иван Иванов с членове А.Ц. и Н. Метанов.

Както е известно, САС разгледа жалба на шампиона Марек Юнион-Ивкони. Тя бе подадена след отчетно-изборното събрание на централата в Златни пясъци. На него на 10 октомври 2012 година Лазаров бе преизбран за глава на родния волейбол, а към УС бяха вписани още няколко човека. Според опозицията срещата е била юридически необоснована и се е състояла извън мястото, където е трябвало да бъде задължително проведена - в София.

РЕШЕНИЕТО:
reshenie.jpg