Отчаян опит да задържи звездите във волейболния ЦСКА за следващия сезон ще направи президентът Георги Георгиев. Братът на националното либеро Теодор Салпаров пострада сериозно от финансовата криза и това го принуди да държи шампионите близо 10 месеца без пари. Това не се случва за първи път. Преди два сезона волейболистите посрещнаха Коледа с празни джобове.
 
Сега Георгиев отчаяно търси начин да запази отбора, което няма да е никак лесно. Преди дни бизнесменът отсече, че ЦСКА чака “уайлд кард” за Шампионската лиа, а играчите, пробили до полуфиналите на Купа CEV, ще останат в отбора.
 
Идеята на Георги Георгиев е да предложи двойно по-малко пари на звездите си. Досега, поне на хартия, в ЦСКА се взимаха най-големите заплати в родния шампионат. Кениецът Филип Майо се подписва под 8000 евро, ветеранът Николай Иванов играе за 5000 евро, а младият суперталант Теодор Тодоров – 2000 лева.
 
Не е ясно дали звездите на “червените” ще приемат предложението на шефа си. Със сигурност тимът ще бъде напуснат от кубинеца Ясер Портуондо и от литовеца Валтерс Рама./БЛИЦ