Волейболната федерация тръгна по стъпките на БФС и реши да намали отборите в елитното мъжко първенство. През този сезон в Суперлигата ще участват 12 отбора, но в рамките на следващите три години техният брой ще бъде редуциран до 10. Новият формат ще остане в сила до летните олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 г. Очаква се скоро да бъде обявен и новият председател на Националната лига.
 
Решението за промените беше взето на днешната работна среща между БФВ и представителите на всички волейболни клубове. На нея присъстваха генералният секретар на федерацията Станислав Николов, вицепрезидентите Иван Тодоров и Любо Ганев, Стефан Чолаков и Светослав Златарев, които са част от екипа на Националната волейболна лига и членуват в комисии на Международната федерация (FIVB). Много важна роля в проекта ще изпълнява Валентин Михов, който заедно с Любо Ганев ще се занимават с маркетинга, рекламата и телевизионните излъчвания.
 
„Нашата цел е да постигнем по-голямо телевизионно излъчване, защото така ще се повиши интересът и повече деца ще се запалят по волейбола. Другата много важна задача пред нас е да осигурим спонсори, а парите от тях ще бъдат разпределени между клубовете”, коментира Ганев.
 
През новия сезон в Суперлигата ще бъда сформиран награден фонд. Общата сума, която предстои да се уточни окончателно, ще бъде разделена между първите 8 в класирането. Премирането ще става на базата на спечелените точки във всеки двубой - 3, 2 или 1, като всяка една точка ще носи определена сума.
 
УЧАСТНИЦИТЕ В СУПЕРЛИГАТА ПРЕЗ НОВИЯ СЕЗОН
Марек Юнион-Ивкони (Дупница)
КВК Габрово
„Левски Бол“ (София)
Монтана
Нефтохимик 2010 (Бургас)
ЦСКА
Пирин (Разлог)
Арда (Кърджали)
Славия
Добруджа 07 (Добрич)
„Ботев“ (Луковит)
Дунав (Русе)