Марек Юнион-Ивкони загуби от Белогорие (Белгород) с 0:3 гейма в първи мач от групите на Шампионската лига. С двубоя бе открита новата зала в Дупница.

Гостите от Русия бяха настанени в един от най-хубавите хотели в Югозапада - "Рила” в Дупница. Въпреки уютната обстановка и специално ремонтираните за гостите стаи леглата се оказаха не по размер за гигантите, пише вестник "Вяра". Особено проблематичен беше най-високият волейболист Дмитрий Мусерски, който се извисява на главозамайващите 2,18 м.

За да влезе в стаята, той трябва да се наведе, за да преодолее вратата. Леглото, което е направено по стандарт като навсякъде в България от около 2 м, също не пасна на Мусерски. Волейболната звезда спа със стърчащи около 50 см крака и по диагонал на двойното легло в самостоятелна стая. Почти същата беше картината и за останалите му съотборници. За сметка на тази несгода руснаците се насладиха на богати трапези по време на престоя си в Дупница. Специално за тях президентът на „Юнион- Ивкони” Ивайло Константинов беше поръчал великолепно меню, съобразено с хранителния им режим и съгласувано с треньорския щаб. Основен елемент от него бяха салатите и ястията, богати на протеини, които спортистите си набавиха от превъзходно пилешко и телешко месо. Преди мача руснаците се подсилиха с паста и плодове. „Моите готвачи се съобразяват изцяло със спортния режим и са свикнали да приготвят здравословни и диетични ястия”, каза собственикът на хотела Елена Гугуманова, която посрещна руския гранд в хотела си. „На руснаците много им хареса както храната, така и мястото. Чувстваха се прекрасно.

3.jpg

Посрещнахме ги с традиционни български салати, гарнитури хавайски микс, месо – свинско и пилешко, искаха специално плодове с всяко ядене. Всичко им поднасяме на шведска маса. Хапват специален хляб – царевичен и пълнозърнест”, допълни тя. За гостите след мача беше направена галавечеря. Всички се почерпиха с вина и ракии от най- известните изби в България. Менюто беше богато, подредено на блокмаса. Преобладаваха свежите салати, имаше и най-различни видове студени и топли предястия.

В залата мачът проследиха кметът на Дупница Методи Чимев и колегите му от Разлог Красимир Герчев, Радомир – Пламен Алексиев и от Сапарева баня Калин Гелев. До седалките не се добраха прокурорът Михаил Крушовски и съветникът Йонко Гергов. Сред гостите беше националният селекционер Пламен Константинов, директорът на „Актавис” Петър Петров.

Едва 30 минути преди пристигането на исполините от Русия и феновете на волейбола строителните работници успяха да застелят тротоара, по който да минат хората, и засадиха зеленината около новото спортно бижу на града. Строителният предприемач Даниел Аттарян цял ден снова, но накрая с гордост успя да предаде ключовете и залата в завършен вид на градоначалника втори мандат Методи Чимев.

4.jpg

Кметът Методи Чимев преливаше от щастие. „Спортната зала е прекрасна. Щастлив съм не само аз, но и цяла Дупница. Само мога да благодаря на Бойко Борисов и правителството, които осигуриха средствата до стотинка. През 2013 г. имаше преведена сума, но в крайна сметка проектът беше реализиран благодарение на правителството на ГЕРБ. Благодарни сме, че строителството се случи в срок, благодаря на строителя Даниел Аттарян.”

„Новата зала на Дупница е празник за дупничани. Радваме се на европейска зала, направихме всичко каквото трябваше, за да я имаме. Ние я заслужаваме, имаме школа с 200 момчета, имаме и добрите резултати. Не мога да кажа, че сме произвели кадри на европейско и световно ниво, но те са най-доброто за възможностите на страната ни. Надяваме се добрите условия да повишат и качеството на играта. Не ни е страх да излизаме срещу най-силните отбори в света, победата невинаги е най-важното. Важното е да я има школата, да ги има спортистите и да го има спортния дух в Дупница. Ние се каляваме при тези битки с най-силните в света”, каза президентът на „Марек Юнион-Ивкони” Ивайло Константинов.