Руският шампион Зенит (Казан) е предложил 10 милиона евро за звездата на Тренто и националния отбор Матей Казийски. Треньорът на тима Владимир Алекно бил категоричен, че трябва да привлече посрещача, за да изведе отбора до успех в Шампионската лига. Той настоял пред богатите собственици на Зенит да отправят сериозната оферта за Казийски. Ако се стигне до трансфер, сумата би била рекордна за волейбола, чиито играчи се котират най-много за 1-2 милиона евро. 

От тези пари 7 милиона трябва да влязат в касата на Тренто, а останалите 3 да покрият заплатите на национала за две години. Това означава, че Матей би получавал по 125 хиляди евро на месец. Заплатата му в момента е точно 100 бона.

Собственикът на Тренто Диего Мосна обаче не е готов да се раздели с играча. Той потвърди за интереса пред “Газета дело Спорт” и добави, че в момента преговаря с Казийски за нов договор. Настоящият контракт на 26-годишния състезател изчита следващото лято. Мосна предложил 130 хиляди евро заплата на Матей, но той все още не е дал отговора си.