Либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров смята, че скандалът около неговата контузия е повлиял на отбора и затова победата с 3:2 над Холандия снощи дойде толкова трудно. Както е известно, наставникът на съперника настояваше второто либеро да се появи в игра. Като такъв бе записан разпределителят Андрей Жеков, който обаче е с контузия в глезена. Реалният състезател на този пост Владислав Иванов пък бе зададен като редовен играч. До разправията се стигна, след като холандският наставник настояваше да влезе Жеков, а не Иванов на негово място. Силно убеден, че лъжем за контузията му.

"Може би победата дойде трудно заради контузията ми, която предизвика сериозни спорове. Водихме 16:13, можехме да затворим и този гейм и да бием с 3:0. Това беше плюс за Холандия. В един много тежък момент успяхме да ги пречупим и да си спечелим мача. За нас беше най-важно да спечелим и да пропуснем плейофа, за да може да починем. Много благодаря на феновете, които доказаха, че са уникални."

"Групата ни дава възможност да сме готови за следващите мачове. Германия избраха нас, да видим кой е бил прав. Не стискам палци за никой. Ако искаш да взимаш медали, трябва да биеш големите отбори. Според мен всеки, който си прави криви сметки, накрая реве от това нещо", допълни Салпаров.

Следете с БЛИЦ: Евроволей 2015