Играещият спортен директор на волейболния Нефтохимик Теодор Салпаров предрече тежък реванш за своя тим срещу Олимпиакос, въпреки победата на бургаския отбор в първата среща от четвъртфиналите в турнира за Купата на CEV.

Българският представител във втория по сила международен турнир в Европа постигна сензационен успех с 3:1, което означава, че ще трябва да спечели два гейма в Гърция, за да продължи напред.

"Направихме по-трудното. Сега остава по-лесното. Ще си проличи дали имаме класата да повторим един такъв мач, защото имаме голям авантаж преди реванша. Имаме нашите възможности, ще излезем да играем освободено. Надявам се да ги отстраним", каза Салпаров.

Либерото на националния отбор не пропусна да похвали състезателите на терена за добрата игра и да посочи позитивите от тази победа.

"При една правилна тактика и себераздаване, няма непреодолими отбори. Ние сме играли на топ ниво, знаем как. Нищо, че те имат 4 млн. евро бюджет. Днес надскочихме и себе си, но играхме дисциплинирано и много правилно. Това ще ни даде много голяма увереност за вътрешното първенство. От мач на мач показваме много добър волейбол и целите, които си поставихме, ще ги изпълним. Чака ни един много интересен реванш. В тази зала аз съм играл много пъти и с техните фенове ще ни бъде адски трудно. Влизаме в историята с победата над Олимпиакос на четвъртфинал и за първи път от година и половина залата беше пълна, което също много ме радва. Емоциите бяха уникални", каза още той.