"Не, не! Не искам повече да говорим за скандали и оставки. Това не трябваше да става! Вече всичко е в миналото, дайте да гледаме напред, да няма скандали, да се обединим всички, за да се класираме на Олимпиадата!”, заяви либерото на волейболните национали Теодор Салпаров преди отпътуването на тима за първия турнир от Световната лига в Германия.
 
Нашите са в една група с домакина Германия, Португалия и Аржентина, като в първия двубой те излизат срещу южноамериканците.
 
"Готвим се максимално за тези първи срещи от Световната лига. Надявам се да показваме израстване от мач на мач в играта ни, защото знаем, че основната цел е олимпийската квалификация, която ни е последен шанс за Лондон. Мачовете във Франкфурт трябва да ги играем да 100%, да се обиграем вътре на полето”, добави Салпаров.
 
Той коментира и последната олимпийска квалификация, която е в София от 8 до 10 юни: “Нашият отбор трябва винаги да излиза на 100% да играе, защото много отбори, дори такива като Египет, са ни правили проблеми. Какво да кажа за Франция. Те са от неудобните ни отбори! Винаги играем трудно срещу тях. Гледах мача на французите срещу САЩ от Световната лига и за мен са на доста добро ниво. Със сигурност ще ни е много трудно. Вече няма слаби отбори, няма какво да се залъгваме. Но целта е една и ние сме длъжни да я изпълним. Длъжни сме!”, завърши Салпаров.