Либерото на националния ни отбор по волейбол Теодор Салпаров смята, че България е била по-добрият отбор в мача срещу Сърбия и тимът ни е заслужавал да победи. Опитният състезател говори след драматичната загуба с 2:3 гейма на старта на група 2 от Лигата на нациите в зала "Арена Армеец". Днес от 20 часа е втората среща на нашите - срещу Австралия.

"Смятам, че бяхме по-добрият отбор и заслужавахме да победим. Много ме е яд за отсъждането на съдията, защото лично попитах диагонала на сърбите и той ми каза, че има блок. А и се видя на екрана, всички в залата видяха, че има блок. Тогава разликата ставаше 5 точки. Това е една голяма грешка на съдията при това вкъщи. Това е престъпление! Жалко е, че после също не можахме да си отиграем наши ситуации. И след като изравниха при 14:14 взеха психологическо предимство и успяха да затворят мача", коментира афектираният Салпаров.

"Борехме се, показахме много добра игра след първия гейм и много съжалявам за нас. Хората, които бяха дошли да ни подкрепят също заслужаваха да победим в този хубав мач. При нас е малко така – или ще излезем и ще направим страхотен мач или ще паднем духом и може Австралия да ни победи. Но сме задължени да спечелим срещу Австралия, за да останем в играта и за класиране на финалите", добави опитният ни волейболист.

A1 излъчва безплатно на Facebook страницата на спортните канали MAX Sport всички мачове на българския национален отбор по волейбол от Лигата на нациите.

Програмата на турнира в София:

1 юни (петък), 17:00 часа
Австралия - Русия 1:3
1 юни (петък), 20:00 часа
БЪЛГАРИЯ - Сърбия 2:3

2 юни (събота), 17:00 часа
Русия - Сърбия 
2 юни (събота), 20:00 часа
Австралия - БЪЛГАРИЯ

3 юни (неделя), 17:00 часа
Сърбия - Австралия
3 юни (неделя), 20:00 часа
БЪЛГАРИЯ - Русия