Един от най-опитните в националния отбор по волейбол Теодор Салпаров направи дълъг коментар след загубата от Германия с 1:3 гейма. Поражението сложи край на мечтите за финалната шестица, като на нашите остават два мача – срещу Куба и Финландия, които са по-скоро за престиж. При победи българите все пак могат да се класират седми или осми в крайното подреждане.

“Аз не съм човекът, който трябва да каже какви са причините. Жалкото е, че това беше последният ни шанс за финалната шестица. Германците ни надиграха категорично. Въпреки че играха по-добре от нас, имахме възможността да се върнем в мача. Имахме шансове да направим петгеймов мач и да се борим до край. За съжаление в четвъртия гейм имахме проблеми цялостно и ни надиграха. Трябва да останем като отбор, защото световното първенство не е свършило. Не трябва да позволяваме на българския манталитет, когато сме пропуснали някаква възможност да се откажем. Трябва да се класираме възможно по-напред. Трябва да вдигаме главите въпреки тежкото поражение. Сигурно цяла България е искала да ни види с медал, но на това световно първенство няма да се случи”, заяви Салпаров пред Диема.

“С оглед на показаното всичко е закономерно. Ние си изпуснахме нашите шансове още в първата група, трябваше да вземем още две точки от Канада и две от Русия. Имахме си нашите шансове да ги вземем, а сега това тежи. Не бих казал, че не бяхме готови, но има хора, момчета, които за първи път играеха като титуляри и може би трябва да се разбере и това нещо. Не може да искаш от играчи, които досега са били резерви, да ти изнасят мача. Взиирам Тошко Скримов и Николай Пенчев, играят на такъв форум и то добре. Нямат нужния опит, но те са бъдещето на България”, добави либерото.

“Всички други отбори отиват нагоре, а ние седим на едно място или дори слизаме надолу. Тежи ни, в решаващите моменти не може да си решим нашите шансове. Мисля, че съм прав, че нямаме лидер. През годините сме имали Владо Николов и Пламен Константинов, а после и Матей Казийски. Той е доказал, че във важните моменти е характер, няма значение колко души има на блок срещу себе си”, завърши Салпаров./БЛИЦ