Тежката зима принуди ръководството на Национална волейболна лига да направи сериозни промени в програмата на Суперлига. От предстоящия 17-и кръг ще се изиграе само двубоя ЦСКА – Марек Юнион-Ивкони. Той е на 10 февруари от 17,30 часа в зала „Васил Симов“ и ще бъде предаван пряко по БНТ2. Всички останали срещи ще се проведат на 2 март.

„Прекроихме сериозно програмата. Разговаряхме и с клубовете, с които съгласувахме новия вариант. Най-хубавото е, че имаме единомислие и постигаме разбирателство в името на българския волейбол”, каза президентът на Лигата Красимир Илиев.

Централата отложи и целия 13-и кръг от шампионата на Висша лига (втора дивизия). Предвид лошите метеорологични условия, ниските температури и прогнозите за нов обилен снеговалеж, който ще затрудни придвижването на отборите, бе решено първенството да бъде изместено с една седмица.

„Няма смисъл да форсираме шампионата в групата, да рискуваме здравето на играчите и да създаваме излишно главоболия на клубовете с придвижването", обясниха от ръководството на НВЛ.