Волейболистките на Казанлък Волей–Багира получиха само 6 дни почивка за празниците. За да не излизат от спортна форма, старши треньорът на “розите” Петър Дочев отпусна тридневна ваканция на възпитаничките за посрещане на Коледа – от вчера до 26 декември.
 
41-годишният столичен спец държи състезателките му да не се отпускат и затова реши да им даде само още 3 дни ваканция и за Новата година – от 30 декември до 2 януари.
 
Още на 3 януари “розите” подновяват тренировките си. Съществуваше вариант тимът да замине малко преди Коледа на 10-дневен подготвителен лагер в Пампорово и там да посрещнат Рождество Христово. Треньорът Дочев обаче реши, че такъв  лагер на този етап е излишен.
 
До началото на втория полусезон в края на януари Казанлък Волей–Багира ще се готви предимно в своята зала “Багира” и ще работи повече върху играта с топка и тактиката. От състава на казанлъчанки липства единствено титулярното либеро Кристин Колчагова, която бе повикана в женския национален отбор на България от селекционера Марчело Абонданца.