Олимпийският шампион по волейбол САЩ записа шеста победа от началото на Световната лига. Американците спечелиха срещу Бразилия с 3:1 гейма (25:20, 25:23, 22:25, 25:23) във втория мач помежду им от 5-ия кръг в Група "А".

Капитанът на САЩ Уилям Приди беше най-полезен със 17 точки, а звездата на отбора Клейтън Стенли добави 16 точки. За Бразилия Мурильо Ендрес реализира също 17 точки, а Тео Лопеш остана с 14.
Въпреки победата американците останаха на 3-о място във временното класиране с 18 точки след 6 победи и 4 загуби, колкото има и втория Полша, но с по-добри показатели. Бразилия продължава да е лидер с 24 точки след 8 победи и 2 загуби. В последния кръг САЩ приема аутсайдера Пуерто Рико, а Бразилия е гост на Полша.

От тази група зависи до голяма степен класирането на България на финалите на Световната лига. Ако Полша завърши на второ място, всички останали втори отбори от групите ще играят на финалите. Ако обаче поляците отстъпят и финишират на трета позиция, за финалите на Световната лига ще се класират три от най-добрите четири отбора, които ще завършат на второ място в групите си, а в такъв случай България не е облагодетелствана./БЛИЦ