Волейболистите на САЩ направиха първа тренировка в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна, където в петък и събота гостуват на България в двубои от Световната лига, съобщава TV7. Първата среща на 23 май (петък) ще започне в 20:30 часа.

Играчите на Джон Спероу са в приповдигнато настроение, след като само преди дни се класираха на световното първенство в Полша тази година. Треньорът на американците очаква изключително трудни два мача срещу българските национали в Световната лига.

"Доволни сме, че се класирахме за финалите в Полша. Световната лига е прекрасен възможност за нас да се подготвим перфектно за Световното първенство. Очаквам волейбол от максимално високо ниво. Наблюдавахме България на видео и се уверихме, че имате много силен отбор. Всички волейболисти на съперника са страхотни, но аз наистина се наслаждавам като гледам Тодор Алексиев. Той има огромен опит, здрав е физически и вижда прекрасно играта. Соколов също е много силен състезател", заяви треньорът на САЩ Джон Спероу.

В състава на САЩ се завръщат опитните Шон Рууни и Уилям Приди, които не играха в Световната лига през 2013 г. В тима на янките има и няколко млади състезатели, които са пред дебют в най-комерсиалния турнир.