Ръководствата на волейболния ЦСКА и „София Тех Парк” проведоха среща днес в опит да се намери решение на казуса със зала „Армеец”. От оглавявания от Сашо Попов клуб заявиха намерения да поискат дългосрочен договор за залата, където от 40 години тренират децата на ЦСКА с цел да я реновират. От държавната институция обаче прехвърлиха топката към Министерството на икономиката, въпреки че те прекратиха договора.

От интервюто на Сашо Попов пред ЦСКА ТВ стана ясно, че "червените" трябвало да внесат инвестиционно намерение в Министерството и да чакат становище или обявяване на търг за залата. Това обаче може да се случи едва след назначаването на служебен министър, защото сегашният е в оставка. Междувременно, докато тече процедурата от ”София Тех Парк” настояват ЦСКА да освободи зала „Армеец”, за да можело да се обследва. Червеното ръководство категорично не се съгласи с мотива, че залата може да бъде обследвана и така.

"София Тех Парк" искат да влязат по-бързо във владение. Ние няма да си дадем залата. Най-накрая намерихме инвеститор, който да я направи обитаема", коментира треньорът на "червените".

В крайна сметка, към момента ЦСКА няма да освободи залата, но ще внесе инвестиционно намерения в Министерството на икономиката другата седмица и ще чака решение на проблема. "Червените" обаче са категорични, че този път няма да позволят база на ЦСКА да бъде отнета, както се случи с част от съоръженията на Четвърти километър.