ВК ЦСКА подкрепи големия волейболен фестивал Парк волей с участието на техни състезатели и треньори в празника, който се проведе днес в Южния парк, и чиито медийни партньори бяха BGvolleyball.com и сайтът за детско-юношески спорт Viasport.bg. Освен големите звезди на клуба като съдии на двубоите се включиха и доста от юношите и девойките на Червените.

Старши треньорът на мъжкия тим Александър Попов, който е и част от ръководството на ЦСКА, изрази задоволството си от проявата и разкри, че клубът е помогнал и с убеждаването на техния спонсор „Про Маркет” да се включи в Парк Волей.

„Такива хора като Митко Самоковски от „Про Маркет” се намират както игла в купа сено. Тези, които помагат на спорта и в частност на волейбола, се броят на пръсти и затова са толкова ценни”, каза Попов.

Относно днешния празник той е на мнение, че трябва да има повече такива събития.

„Без масовост не може да има професионализъм. Важното в събитие като това е освен децата да се докоснат до волейболната игра, да ги извадим от чалготеката и компютъра и да ги накараме да помислят за своето здраве, за своя манталитет, защото смея да твърдя, че спортът възпитава някои добродетели, които малко сфери успяват да развиват”, допълни Сашо Попов.