Треньорът на волейболния отбор на ЦСКА Александър Попов е реалист преди днешния мач от групите на Шампионската лига срещу белгийския Нолико. Двубоят е в зала “Арена Армеец” от 19:00 часа и ще бъде предаван пряко по БиТиВи Екшън. “Червените” имат три поредни загуби и почти нямат шанс за излизане от групата.

“Нямаме състезатели, които да правят разлика. Имаме шест човека, които трябва да играят максимално добре, максимално концентрирано, за да има успех. Не съм съгласен, че ще бъде мач на истината. С домакинската загуба срещу Ираклис почти си затворихме пътя за продължаване в Шампионската лига. За нас е важно в ситуацията, в която се намираме, да сме тук пред вас, да играем волейбол на високо ниво. Не живеем в някакви приказки, че имаме огромни шансове да продължим. Моментът не е труден от миналата седмица, той е труден от началото на годината. Така, че изобщо не го приемам като мач на истината или някакви такива квалификации. Аз и момчетата ще се заредим с още по-позитивни настроения за следващия мач след Нова година. Пак ще кажа, че за нас е привилегия в този момент да играем на такова ниво", коментира Попов.

"Това е спорт. Няма как да няма трудни моменти в периода на гейма, мача и т.н. Както казах, един отбор побеждава тогава, когато се справи с някои ситуации в гейма. Миналата година изпуснахме полуфинал, след като бяхме на косъм да играем и на финал на Купата на CEV. Тогава отговорих на подобен въпрос на ваши колеги, че нищо не бих променил, ако можех. Просто трябва да играем още един мач, трябва да играем още една година, трябва да играем още няколко пъти, за да се научим да играем на такова ниво. Сега историята е същата. За да победим днес, трябва да играем мачове. Единственият начин да се научи един отбор да играе на високо ниво е да играе мачове, а не да се фантазира и тренира”, завърши треньорът на “червените”./БЛИЦ

КЛАСИРАНЕ В ГРУПА "А"

Отбор
М
П
З
Т. Разл.
Т
1.Нолико 3 2 1 8:5 7
2.Аркас 3 2 1 7:4 6
3.Ираклис 3 2 1 6:5 5
4.ЦСКА 3 0 3 2:9 0