Членът на управителния съвет на БФ Волейбол и шеф на Славия Иван Сеферинов коментира заплахите, че ЦСКА и Марек може да не започнат участие във волейболната лига. Според него двата клуба само се заканват и няма да откажат участие.

"Лигата трябва да бъде избрана от клубовете. Тя не може да бъде избрана нито от федерацията, нито от един-два клуба. Лигата трябва да работи под шапката на федерацията и да има самостоятелна работа с клубовете. Например федерацията казва какъв е международният календар и националите са свободни от 1 октомври до 1 май и лигата може да си организира първенството. Винаги преди началото на сезона започват изказвания и най-лошото е, че нямаме организация. Не се знае как ще бъдат кръговете, кой с кого ще играе, колко отбора ще участват. Винаги в последния момент организираме първенството и лигата и се получават неща, които не са домислени”, обяви Сеферинов.

"Идеята на Славия е следната – лигата да намери една зала в София, в която всички софийски отбори ще играят и ще е приятно за публика, играчи и телевизионно излъчване. На този етап заканите за напускане на лигата са само заплахи, защото Марек и ЦСКА са записани да играят в евротурнирите и всичко това ще е голямо нарушение на правилниците на международната и българската федерация. Трябва да се получи консенсус между тези клубове и нещата да се получат. Засега чета само подхвърляния, но официално не виждам нищо сериозно", допълни още шефът на Славия.