Националният отбор по волейбол на България за девойки под 18 години записа първо поражение на eвропейското първенство, след като отстъпи на Русия с 0:3 гейма. Въпреки загубата, треньорът на волейболистките Страхил Балов е убеден, че отборът ни ще излезе да даде най-доброто от себе си срещу лидера Италия днес. 

„Не успяхме да покажем потенциала си срещу рускините. За съжаление нямахме лидер в този мач. Също така две неща не направихме добре в този двубой. Още от първата точка не нанасяхме удари по високата блокада на Русия, а плахо и отчайващо действахме с пускане на топката. Изключително ненужни и доста на брой грешки от сервиз, в моментите, които имахме доминация“, коментира Балов.

„Опитът ми показва, че на такива първенства всеки отбор изиграва един слаб мач. Надявам се това да беше нашия слаб мач. Целта сега е да се възстановим за двубоя с лидера Италия. Излизаме да се борим и да дадем най-доброто от себе си“, каза Балов.

България се изправя срещу Италия днес от 15:00 часа наше време. В третия си мач представителките на Скуадра адзура победиха Турция с 3:0 гейма и са лидер в групата с три победи от три мача и актив от 9 точки.