Волейболният шампион при жените Марица привлече първото си ново попълнение за сезон 2024/25. За пловдивчанки през следващия шампионат ще играе германската националка Ванеса Агбортаби.

Волейболистката играе на позиция посрещач и в момента е част от женския национален отбор на Германия в Лигата на нациите. През миналия сезон тя е игра за Макаби (Хайфа), с който печели Купата на Израел.

В кариерата си Агбортаби е играла и за силния немски Потсдам, с който е сребърна медалистка от Бундеслигата и Купата на Германия. Състезавала се още за отбори от Гърция, Франция и Германия.

Ванеса Агбортаби получава първата си повиквателна за женския национален отбор през сезон 2018/19, когато участва в Лигата на нациите. Тя е в състава на Германия за турнира още през 2022, 2023 и 2024. Посрещачката е втората германка, която облича екипа на Марица след Катлийн Вас, която игра за клуба през сезон 2018/19.

Ванеса десетата волейболистка на шампионките за новия сезон след Жана Тодорова, Борислава Съйкова, Добрина Христоскова, Виктория Коева, Ива Дудова, Лора Славчева, Маргарита Гунчева и Мила Пашкулева и Боряна Ангелова.