Инвестбанк Тетевен Волей постигна много трудна победа над шампиона Марек Юнион-Ивкони (Дупница) с 3:2 гейма (25:19, 16:25, 25:23, 13:25, 15:12) в мач от 16-ия кръг на Суперлигата, който се игра в местната зала "Георги Бенковски".

Срещата беше проследена от над 400 привърженици, изпълнили до краен предел залата, като имаше и фенове от Дупница. Двете агитки обаче подкрепяха своите без напрежение, като мачът премина изрядно и донесе много радост на волейболните запалянковци.

Реализатор за Тетевен стана Мартин Мечкаров с 20 точки, а Емилиян Мирчев добави 17 точки. Така волейболистите от планинския град, които са новаци в елитната ни група, но са изпълнени с ентусиазъм за себедоказване, изпълниха заканата си и взеха реванш от шампионите, след като в предишната среща между двата тима преди седмица отпаднаха със същия резултат в директен сблъсък за попадане на финалите за Купата на България.

С този успех тетевенци записаха седма победа до момента, като с 9 загуби и 22 точки заемат седмо място във временното класиране. Шампионите от Дупница са с актив от 9 победи, 7 загуби и 29 точки, което им отрежда петата позиция.

 Kласиране, резултати, програма и всичко за волейболната Суперлига - ТУК !!!