Марица (Пловдив) продължи победния си ход в женската Национална волейболна лига, записвайки 12-ата си поредна от началото на първенството. Шампионките не допуснаха изненада при гостуването си в Димитровград и надиграха местния Раковски с 3:0 гейма (25:10, 25:10, 25:15) след 61 минути игра.  

Наставникът на Марица Иван Петков не си позволи да подцени тази среща и влезе в мача с почти пълната си армада. От обичайните титулярки само Таня Събкова не попадна в сред стартовите осем.  От другата страна на мрежата, целият основен състав на Георги Илиев, който вече е в ролята на старши треньор на Раковски, беше съставен от волейболистки от школата на Марица.

Топреализатор на срещата стана Силвана Чаушева с 10 точки за Марица. За домакините от Раковски най-резултатна с 6 точки беше капитанката Бояна Андреева.

Успехът оставя Марица на челната позиция във временното класиране. Пловдивчанки имат актив от 13 победи, 1 загуба, 39 точки и 40:4 гейма. Преследвачът Левски (София), който тази вечер играе с ЦСКА, е с 12 победи и 35 точки. Раковски е седми с 11 точки от 4 победи и 9 загуби.

В следващия кръг на 22 февруари Марица почива, а след това гостува на Славия (София) на 26 февруари (петък) от 17:00 часа в зала "Панайот Пондалов".