Волейболните националки Любка Дебърлиева и Таня Събкова ще подсилят настоящия шампион на Азербайджан - ВК Азераил от столицата Баку. Трансферът на двете пловдивчанки вече е договорен. Ръководствата на Левски Сиконко, където те играха през миналия сезон и новият им клуб се договориха. 

Азераил ще играе във втория по сила европейски клубен турнир Купа CEV. Затова шефовете са решили да привлекат двете българки, които са твърди титулярки и в националния отбор.

Това е пореден трансфер по оста България – Азербейджан. Други две наши националки и състезателки на Левски ще заиграят заедно във вицешампиона на страната Рабита. Това са Кремена Каменова и Цветелина Заркова. Шефовете на Рабита проявяват сериозен интерес и Радосвета Тенева-Миличевич. Националката досега игра с екипа на елитния гръцки тим Панелиниос от Атина.

Кондиционният треньор Стойко Цонов лично се зае с възстановяването на Събкова, след операцията й от апендисит. 23-годишната посрещачка тренира от два дни в залата на “Лаута”, заедно с бившите си съотборнички от Марица./БЛИЦ