Националката Петя Баракова ще бъде част от шампионките от Марица (Пловдив) през новия сезон. Разпределителката ще помогне на тима в битката за седма поредна титла в Националната волейболна лига и срещите в Шампионската лига.

През миналия сезон новото попълнение на Марица беше във френския Волеро (Льо Кане). Петя Баракова е играла в Левски (София), с който е шампионка и носителка на Купа България. След това беше във Волеро (Цюрих, Швейцария), с който печели титлата и купата в Швейцария, Кане-Рошвил (Льо Кане, Франция), с който е вицешампион във Франция. Кариерата й продължава в румънския Волей Алба (Блаж), с който играе финал в Шампионска лига и е вицешампион на Румъния. С Девелопрес СкайРес (Жешув, Полша) е бронзова медалистка.

От 2014-та година е в женския национален отбор по волейбол. Участвала е с "Лъвиците" на едно Световно първенство (2018), три Европейски (2015, 2017, 2019) и на Европейските игри през 2015-та година. През 2018-та година стана част от отбора, който спечели титлата в Златната Европейска лига и Волейболната Купа на претендентите на ФИВБ.

"Чувствам се много добре. Познавам всички момичета, били сме заедно в националния отбор. Има голямо разбирателство с тях и се радвам, че тази година оставам тук. Надявам се да направим успешен сезон в Шампионска лига и българското първенство", коментира Петя Баракова.