След старта на волейболното първенство при мъжете преди седмица, официално започва и това при дамите в петък (5 ноември). Осем отбора се впускат в шампионата, като в последния момент, във федерацията бе потвърдено участието на Академик (София). За сметка на закъснението пък "студентките" се сдобиха с нов треньор - бившата националка Теодора Бечева поема отбора за предстоящия сезон.

Така в новото първенство с натрупания опит и познания, на треньорския пост ще се конкурират две бивши и една действаща националки, а именно Юлия Иванова (ЦСКА), Теодора Бечева (Академик) и Любка Дебърлиева (Левски Волей). Включването на известните волейболистки като треньорки на дамските състави обещава да внесе свежа промяна в първенството. А след продажбата на множество от състезателките в чужбина, тимовете са с по-изравнени възможности, което предвещава интересни битки.

От осемте участници, преобладаващи са тимовете от столицата, които са пет - ЦСКА, Левски Волей, Локомотив (София), Академик (София) и Славия. Останалите три са Спартак'96 (Плевен), Марица (Пловдив) и Спартак Интерком Груп (Варна).

Програма за 1-ия кръг на женското първенство по волейбол:
Петък (5 ноември)

14:00 часа: ЦСКА - Спартак'96 (Плевен)
15:00 часа: Академик (София) - Локомотив (София)
16:00 часа: Спартак Инерком Груп (Варна) - Славия (София)
18:00 часа: Марица (Пловдив) - Левски Волей