Националният отбор на България играе срещу Франция днес от 18:00 часа последната си среща от груповата фаза на олимпийската квалификация в Берлин. Нашите загубиха вчера от Русия с 0:3, а французите отупаха със същия резултат Финландия. Веднага след поражението на "трикольорите" дори и в национален ефир обявиха, че категорично отпадаме от Олимпиадата и нямаме шансове да прескочим групата в Берлин.

Шансове обаче има. Да, теоретични са, граничат с фантастиката, но ги има.
Ето какво трябва да се случи, за да изхвърлим Франция от групата и да продължим заедно с Русия на полуфиналите (Сборная вече се класира и няма шанс да бъде изместена от едно от първите две места).

Трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да победим Франция с 3:0 гейма. Изпуснем ли дори един гейм, отпадаме. Ако спечелим с 3:0 гейма, ние и Франция ще имаме по две победи и една загуба и геймова разлика от по 6:4. Тогава обаче идва следващият компонент, който се гледа при подобно равенство - точковият коефициент. Тук работата става още по-трудна, тъй като преди мача въпросният коефициент на България е много по-лош от този на Франция. Нуждаем се от победа с по десетина точки разлика във всеки един от трите гейма срещу "петлите", за да можем да съберем по-добър коефициент. Т.е. при 3:0 гейма за нас чисто математически ще се определи кой ще продължи напред, но идеята е, че и в трите гейма трябва да направим сериозна разлика в точките, за да мечтаем.

Неприятното в регламента е, че при равенство в точките и геймовете едва на последното пето място е компонентът "пряк двубой" между двата тима. Защото, ако този компонент се взимаше предвид по-напред, при наша чиста победа с 3:0 щяхме да се класираме без допълнителни сметки.

Днес играем отново срещу Франция. На 17 ноември 1993 година Господ стана българин и се случи чудото на "Парк де Пренс". Днес трябва по-голямо чудо, за да повторим подвига и да изхвърлим "петлите"...

Как се определя класирането в групата:
1.Брой победи
2.Точки (за всяка победа се дават 3 точки. За победа с 3:2 гейма победителят взима 2 точки, а победеният - 1)
3.Геймово съотношение
4.Точков коефициент
5.Резултатът между двата отбора

БЪЛГАРИЯ - ФРАНЦИЯ
Днес от 18:00 часа
Пряко по БНТ


 

French_flag_design.jpg

България – Франция


 
101.jpg 
 БЪЛГАРИЯ
ФРАНЦИЯ
1.Георги БРАТОЕВ 1.Антонин РУЗИЕ
2.Мирослав ГРАДИНАРОВ 2.Бенямин ТОНИУТИ
3.Виктор ЙОСИФОВ 3.Кевин ТИЛИ
4.Владимир НИКОЛОВ 4.Ървин НГАПЕТ
5.Тодор СКРИМОВ 5.Кевин ЛЬО РУ
6.Николай НИКОЛОВ 6.Никола ЛЬО ГОФ
Либеро:  Теодор САЛПАРОВ
Либеро: Женя ГРЕБЕННИКОВ
Резерви: Методи Ананиев, Николай Учиков, Теодор Тодоров, Владислав Иванов, Любомир Агонцев, Мартин Божилов
Резерви: Йонас Ажение, Жулиен Линел, Пиер Пужол, Николас Марешал, Франк Лафите, Мори Сидибе, Тибо Росар (либеро)
Селекционер: Пламен КОНСТАНТИНОВ
Селекционер: Лоран ТИЛИ