ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Националният отбор на България по волейбол излиза за трета победа в група “А” от Световната лига. Срещата с Аржентина започва в 20:00 часа в зала “Арена Армеец”, която се очаква да бъде пълна.

Нашите постигнаха две победи като гост над силния тим на Франция в първите мачове и са амбицирани да стигнат до успех над южноамериканците, които са традиционно неудобен за нас съперник. В нашия лагер очакват трудни срещи, като основното притеснение за Камило Плачи е добрият сервис, който изпълняват аржентинците.

Българският наставник ще заложи на обичайните си титуляри - Георги Братоев - разпределител, Цветан Соколов като диагонал, Тодор Алексиев и Тодор Скримов - посрещачи, центровете ще са Виктор Йосифов и Стоян Самунев, а либеро Теодор Салпаров.

Треньорът на Аржентина Хавиер Вебер доведе в България най-добрите си състезатели с изключение на звездата Факундо Конте, който е опериран и ще отсъства близо три месеца.

През 2012 година България и Аржентина се изправиха 5 пъти един срещу друг. Балансът е 2 победи за нашите, срещу 3 за “гаучосите”. Последният двубой между двата отбора бе на Олимпиадата в Лондон 2012. Тогава аржентинците надделяха с 3:1 в предварителната група, но това не се оказа фатално за "лъвовете", които впоследствие станаха четвърти.

За разлика от България, Аржентина изигра вече 4 двубоя от групата и записа 3 загуби и един успех, който бе над САЩ с 3:1 гейма.

В нашата група лидер до момента с 4 победи от 4 мача, следвани от Русия с 3 победи и 1 загуба. България е на трета позиция, но с най-малко изиграни мачове – едва 2.


bul.jpgБългария – Аржентинаargen.jpg

20:00 часа, зала “Арена Армеец”
пряко по
ТВ7



Вероятни състави:

България: Георги Братоев, Цветан Соколов, Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Виктор Йосифов, Стоян Самунев, либеро-Теодор Салпаров
Аржентина: Лучано Де Чеко, Иван Кастелани, Федерико Перейра, Пабло Бенголеа, Пабло Крер, Себастиан Соле, либерото-Алексис Гонзалес